Andan Daha Kısa @Nilüfer Tiyatro Festivali, Bursa. 9 Mart 2024, 20.30

Andan Daha Kısa / Less Than No Time

Nilüfer Tiyatro Festivali 2024, 9 Mart 2024 Cumartesi – 20.30

Biletler için lütfen tıklayınız.

Taldans’ın matematiksel skorlar, diziler ve tekrarlar üzerine odaklanan koreografik araştırması, 20. yüzyılın atonal yapısı ve form üzerine sistematik bir yaklaşım öneren Serializm’in benzersiz dinamikleriyle devam ediyor. 
 
Taldans, Serializm’in öğeleri olan ton, tını ve ritmi bir ilham kaynağı olarak kullanıyor. Bu yaklaşım beden ve hareketle ilgili görüntüleri nasıl manipüle eder sorusundan yola çıkarak serializmin koreografik yapıya etkisini araştırıyor.
 
“Andan daha kısa”da modülasyon, akümülasyon ve tekrar gibi paternlerin sistematiği, ‘’Kırmızı Başlıklı Kız’’ masalının tanıdık manzarasında yankılanıyor. Masalın aksine her karakter, mekân ve durum, birbirini öncelemeden ve birbirleriyle hiyerarşik bir ilişki kurmadan yeniden hizalanıyor.
 
Ardışık imgelerin yer değiştirmeleri durumunda bir hikâye neye dönüşür? Serileri ve dizileri kullanarak sesten söze, sözden harekete geçişin olasılıkları nelerdir?

Andan daha kısa
2020, 60’, +13
 
Konsept, Koreografi, Performans: Filiz Sızanlı, Mustafa Kaplan
Ses Tasarımı: Sair Sinan Kestelli
Işık Tasarımı: Utku Kara
Obje tasarımı: Pınar Akkurt
Yapım: Taldans
Yapım Direktörleri: Fırat Kuşçu, Maya Çelem
Kavramsal Danışman: Enis Gümüş
 
Teşekkürler: Beykoz Kundura, EMPAC (Deneysel Medya ve Sahne Sanatları Merkezi) (ABD), La Maison des Métallos (FR), Tiyatro Medresesi (TR), Gökhan Deneç, İnci Furni, Sima Can Kaplan, Çatı Çağdaş Dans Sanatçıları Derneği
Prömiyer: 10 Ekim 2020, İBB Şehir Tiyatroları Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi, İstanbul,
TÜRKİYE

Leave a comment